bakelykke.no

hjemmebakst

 

Tidsbruk: 1 time og 45 minutter

 

Forvarmet oven: 175˚c

Steketid: 30-40 minutter

 

 

Dette trenger du:

 

Ingredienser:

125 g smør

5 dl melk

50 g gjær

125 g sukker

1-2 ts kardemomme

650 g hvetemel

150-250 g rosiner

100 g sukat

 

Egg til pensling

 

 

 

 

 

 

Julekake

 

 

Slik gjør du:

 

  1. Smelt smøret og varm melken, og la væsken bli lunken
  2. Rør gjæren ut i væsken og tilsett sukkeret
  3. Elt inn mel og kardemomme til en smidig deig og la deigen heve til dobbel størrelse (ca 40 min)
  4. Legg deigen på bakebordet og del deigen i to
  5. Fordel rosiener og sukat i hver del og elt deigene godt
  6. Form deigene runde og lag et snitt med kniv rundt kanten
  7. Sett kakene på bakepapir på en plate og trykk deigen ned på midten
  8. Etterhev deigene i 30 til 40 minutter
  9. Pisk egget og pensle kakene før de settes i ovnen
  10. La de ferdige julekakene hvile litt på en rist