Tidsbruk: 1 time og 45 minutter
Forvarmet oven: 175˚c
Steketid: 30-40 minutter |
Dette trenger du:
Ingredienser:
125 g smør
5 dl melk
50 g gjær
125 g sukker
1-2 ts kardemomme
650 g hvetemel
150-250 g rosiner
100 g sukat
Egg til pensling
|
Julekake
Slik gjør du:
- Smelt smøret og varm melken, og la væsken bli lunken
- Rør gjæren ut i væsken og tilsett sukkeret
- Elt inn mel og kardemomme til en smidig deig og la deigen heve til dobbel størrelse (ca 40 min)
- Legg deigen på bakebordet og del deigen i to
- Fordel rosiener og sukat i hver del og elt deigene godt
- Form deigene runde og lag et snitt med kniv rundt kanten
- Sett kakene på bakepapir på en plate og trykk deigen ned på midten
- Etterhev deigene i 30 til 40 minutter
- Pisk egget og pensle kakene før de settes i ovnen
- La de ferdige julekakene hvile litt på en rist
|